VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Energielabel voor je huis nu echt verplicht

Geplaatst op: 13-01-2015, 09:35:33

Heb je een eigen huis? Dan krijg je deze of volgende maand een energielabel toegestuurd met een indicatie van de energiezuinigheid van jouw huis. Zo’n label is vanaf nu namelijk verplicht als je je huis wilt verkopen of verhuren. Je moet het energielabel nog wel definitief maken via een speciale website

In principe was het energielabel voor een huis al vijf jaar verplicht. In de praktijk werd deze verplichting  nog vaak genegeerd, want er werd niet op gecontroleerd. Vanaf 1 januari 2015 gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport echter de aanwezigheid van het energielabel controleren. Verkoop of verhuur je een huis zonder energielabel, dan levert je dat een boete op van maximaal € 405.

Maak je voorlopige label definitief

Het label dat je één dezer dagen thuisgestuurd krijgt, is een voorlopig energielabel. De classificatie is gebaseerd op gegevens uit het Kadaster. Je moet het label wel zelf actualiseren via een speciale website, bijvoorbeeld als je een HR-ketel of dubbelglas hebt laten plaatsen. Bij het doorgeven van deze gegevens moet je ook bewijsmateriaal uploaden, zoals foto’s of de factuur van het installatiebedrijf. Na een beoordeling door een erkende deskundige word je energielabel definitief en is dan 10 jaar geldig. De kosten hiervoor bedragen naar verwachting zo’n € 20.

Bron: www.rendement.nl van 13 januari 2015.

Vorige pagina